به گزارش مشرق، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه درخصوص عواقب عدم ارائه تضمین امنیتی از سوی ناتو هشدار داد.
ریابکوف در مصاحبه با خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «ناتو در نظر دارد بهطور مداوم با زیرساختهای نظامی و انواع مختلفی از تسلیحات از جمله مدرنترین و دقیقترین آنها و سلاحهای دوربرد به مرزهای ما نزدیک شود که بدون شک یک عامل هشدار و مولفه ثباتزدایی در اوضاع نه فقط اروپا بلکه مقیاس وسیعتری از اروپا-اقیانوس اطلس خواهد بود».
او با اشاره به بحران موشکی کوبا در دوران جنگ سرد گفت: «در آن سالها سیاستمداران در واشنگتن به جمعبندی درستی رسیدند و اوضاع به ثبات رسید. نمیتوانم پیشبینی کنم دفعه بعدی که چنین چیزی تکرار شود چه خواهد شد».
خبرگزاری «رویترز» نیز به نقل از ریابکوف هشدار داد، «در صورت عدم تضمین امنیتی ناتو به روسیه درخصوص گسترش به سمت شرق»، دو طرف دچار «رویارویی» خواهند شد.
این دیپلمات ارشد روس، روس جمعه نیز گفته بود: «ما در حال ارائه یک جایگزین برای عدم استقرار تسلیحات، خروج نیروها و تجهیزات در مجاورت مرزهایمان هستیم که اوضاع را متشنج میکنند و همچنین عدم برگزاری رزمایشهای تحریکآمیز را شامل میشود اما به تضمین نیز احتیاج داریم».
معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: «ضرورت دارد که پیش از آنکه دیر شود و موشکهای کوتاهبرد و میانبرد مستقر شوند، از وقوع یک بحران جدید موشکی در اروپا جلوگیری شود. این مسیر مستقیم به سمت تشدید تقابلها، غیر قابل قبول است».
او با تأکید بر اینکه اقدامات تحریکآمیز اخیر آمریکا و ناتو در مجاورت مرزهای روسیه امنیت آنها را افزایش نخواهد داد گفت، مسکو به استفاده از تمام منابع موجود برای پیشبرد گفتوگو با ناتو درباره مسائل امنیتی ادامه خواهد داد تا «قابلیت استفاده از هر فرصتی برای تقویت درکی مشترک در این زمینه را به حداکثر برساند».
دولت اوکراین به بهانه مبارزه با استقلالطلبان در نواحی شرقی این کشور، طی سالهای اخیر به استقرار نیروها و تجهیزات سنگین و نیمهسنگین نظامی در مجاورت مرزهای روسیه پرداخته است. در مقابل، ارتش روسیه نیز بخشی از نیروهای نظامی خود را بهمنظور آمادگی برای اقدامات تحریکآمیز کییف و متحدانش در مرزهای غربی مستقر کرده است.
دولت کییف با حمایت کشورهای غربی بهویژه اعضای پیمان آتلانتیک شمالی به اقدامات تحریکآمیز خود در مرزهای مشترک با روسیه ادامه میدهد. این در حالی است که مسکو بارها حملات نظامیان اوکراینی به شهروندان خود را محکوم کرده و خواستار رفع تنشها از طریق توافق «مینسک» شده است.
با این حال کشورهای غربی به رهبری آمریکا طی هفتههای اخیر با اظهار نظرهای غیرمستقیم از طریق گزارشهای منابع بینام در رسانهها، روسیه را به طراحی حمله علیه اوکراین متهم کردهاند. اوکراین اوایل سال جاری محموله بزرگی از مهمات و موشکهای «جاولین» آمریکایی را دریافت کرد و نظامیان این کشور میگویند خمپاره و پهپادهای تهاجمی ترکیهای را نیز در اختیار دارند.